Wednesday, 29 February 2012

menitis nitis

in the name of Allah ,
assalamualaikum ,

tadi hati kosong sangat sangat .
then , tangan ni pulak dok gatai gatai nak usha youtube tu .
lepas tu , tiba jumpa satu link ni ,
okay . serius , dah menitis nitis dah air mata ni .

membicarakan soal agama kita .
yelah , sekarang kan , semua orang berlumba lumba dok ngejar ilmu dunia .
memang tak salah , ni tak kau nafikan , memang tak salah .
tapi kita selalu terlepas pandang pada ilmu agama , ilmu akhirat .

okay , aku taknak tuju kat siapa siapa , cukup aku bagi contoh , diri aku sendiri .
tengok video ni , sumpah , aku rasa terhina sangat , aku rasa bersalah sangat .
ilmu agama , entah lah . lintang pukang .
sekadar buat apa yang biasa , jauh sangat dari sebuah kesempurnaan .
memang air mata ni dah tak berenti renti mengalir .

aku rasa berdosa sangat sangat .
bersalah , macam mana lah nanti bila ibu dan ayah aku tiada lagi di dunia .
mampu ke aku ni jadi anak yang solehah untuk terus mendoakan kesejahteraan ibu ayah aku kat sana .
jahil sangat aku , nama je pernah sekolah kat sekolah agama .
tapi tak pernah pun cuba untuk jadi yang terbaik buat ibu dan ayah aku .

so , aku sangat bersyukur lah , dapat tengok video ni ,
that's why aku nak sharekan dengan semua orang ,
'sampaikan lah walaupun satu ayat'
betul kan ? aku tahu aku tak baik mana .
tapi aku rasa tak salah kan kalau kita cuba untuk jadi baik ,

lantak lah orang nak kata aku hipokrit ke apa ,
tapi aku rasa baik aku hipokrit jadi lebih baik ,
mana tahu , lama lama jadu nyata ,
yelah kan , sekeras keras batu ,
kalau hari hari dicurahkan air ,
lembut jugak kan .

lagipun , nak berubah , tak pernah ada istilah terlambat kan ,
jom lah , sama sama  kita jadi anak yang menjadi aset buat ibu ayah kita untuk ke syurga ,
insyaAllah :)


moga kita sama sama dapat iktibar dari video ni , wallahu'alam .

2 comments:

  1. Masih belum terlambat hani.... selagi matahari belum terbit sebelum barat,selagi itulah pintu taubat masih terbuka,taubat itulah sesuatu yg ditunggu-tunggu oleh Allah Ta'ala... Aku ni pon bukan baik mane... ak rase lebih jahat daripada orang lain.... hahaaa

    ReplyDelete
  2. insyaAllah , thanks lah naa'im , doakan aku eh . sama sama kita doa untuk kebaikan bersama , insyaAllah :')

    ReplyDelete