Wednesday, 22 February 2012

pengalaman

In the name of Allah the most Gracious and the most Merciful .
Assalamualaikum .

santai je okay. just nak berceloteh pasal kenangan .
honestly , aku tahu , kalau cakap pasal kenangan ,
fikiran masing masing mesti menerawang dok pikir macam macam benda.
ada yang sedih , happy , funny , hilarious , tapi peeps , tu semua KENANGAN .

bila cakap pasal kenangan .
it's a past . takkan mungkin kita boleh pergi balik ke saat tu balik.
impossible.yang tinggal hanya cebisan memori .
sebagai ingatan , that memories ever happened.

sentimental , mungkin .
pedih , yup . sebab mengenangkan betapa manisnya sebuah kenangan .
tapi tak dapat kembali ke saat penuh indah tu lagi.
kenangan yang hanya mampu disimpan .
dikunci rapat rapat dalam hati .

cukup sekadar dijadikan asbab untuk kembali senyum ,
walau ada air mata yang mengalir bersama sebuah kenangan .
kita kena bersyukur sebab ada nya kenangan .
maka ada nya ingatan dan memori .

kadang ada juga yang menyesali sesuatu yang lepas .
tapi untuk apa lagi ,
sebab semua dah berlalu.
dah takkan boleh diulangi hatta dibetulkan lagi.

harus redha dan harus tabah sebab segala yang berlaku ,
there's blessing in disguise.
dan saat yang manis , mahupun pahit itu ,
akan sentiasa segar dalam ingatan .

hadiah berharga dari Tuhan , sebuah pengalaman .



no word to describe how much i'm happy being with all of you . memori ni akan sentiasa segar dalam ingatan .



seriously having fun you guys , so much .


even dah dekat lima tahun lebih tinggalkan zaman sekolah rendah , still , ukhuwah fillah abadan abada :)

4 comments:

  1. hahah . ambik gmba masa dorm 4 . gile ah . time tuh gamba sume stok alim lagi tuh . haha .eh . skang pon stil alim . and yeah .the memories tuh mmg pahit utk diingati . but u know . kite still nk ingat jugak kan ?

    ReplyDelete
  2. yelah alim sangat . baik gitu . well , yes that's true mie . memang sakit tapi kena kuat and sentiasa akan ingat semua kenangan tu sayang .

    ReplyDelete
  3. yeah . mmg akan ingat sume kenangan tuh . bermakna tuh .

    ReplyDelete
  4. haha , ada ke kenangan yang tak bermakna . musykil lah kalau ada . tiap kenangan , baik atau buruk , manis atau pahit mesti bermakna tahu :)

    ReplyDelete