Tuesday, 15 May 2012

SELAMAT HARI GURU

okayyyy , assalamualaikum .

memandangkan esok pun 16mei2012 , aku pun teringin gak lah nak buat post kat sini.
about teacher's day.well, esok teacher's day lahhhhh . aku bersyukur sangat dari aku tadika sampai lah aku dah settle sekolah menengah,semua cikgu aku owesome sangat.aku bersyukur dapat habiskan masa dengan diorang.dapat kutip satu per satu ilmu yang cikgu- aku bagi dengan sabar dan tabah.honestly,aku kagum sangat dengan semangat seorang cikgu.pantang mengalah,mengajar kita sampai berjaya,sanggup bersusah payah demi kita sampai lah kita jadi manusia berguna.memang,kadang kita sendiri taktahu berapa banyak pengorbanan dan kesabaran yang cikgu kita pertahankan demi menjadikan kita insan serba boleh dan insan kamil.

okay terharu , tadi aku terserempak dengan cikgu tadika aku,ustazah kamariah.kita confirm lah ingat cikgu-2 kita kan.sebab kita bukan ada ramai cikgu pun.lain lah cikgu-2.kalau tak ingat kita,bukan salah deme.sebab student deme kan bertukar saban tahun,tapi betul-2 terharu bila cikgu tu boleh siap sebut nama aku lagi and tanya aku nak sambung study ke mana lepas ni . terharu sangat.THANKS USTAZAH SEBAB AJAR SAYA BACA-2 DOA :D saya sentiasa ingat ustazah.

dengan cikgu-2 sekolah rendah pun aku sayang sangat-2,sayang amat-2 lah senang cerita.sampai sekarang,ada certain cikgu yang still ikut perkembangan study aku.bukan lah nak riak ke apa ke kan.tapi sungguh aku terharu.cikgu-2 sekalian,saya sayang cikgu-2 sangat.rasa gembira bila tahu ada cikgu yang sangat-2 ambil berat pasal kita kan.then,aku terfikir.bodohlah kita kalau cikgu kita pun mampu untuk ingat kita tapi kita lupa deme.sangat sangat lah bodoh,honestly.

paling-2 takkan lupa,cikgu-2 di smaplabu.saya minta maaf sangat-2 banyak menyusahkan cikgu-2 semua.terima kasih sangat-2 sebab ambil berat pasal saya.cikgu halimah,saya takkan lupa,cikgu sanggup tidur tepi katil saya masa saya sakit demi nak jaga saya.saya betul-2 terharu.mmaf cikgu,selalu buat cikgu risau dengan keadaan saya.cikgu ayu,terima kasih jugak sebab sanggup habiskan masa cikgu,bantu saya untuk siapkan kerja kayu saya cikgu.even time tu cikgu tengah mengandung.saya takkan lupa jasa baik cikgu.ustaz syed pun sama.terima kasih dah banyak bantu saya cari penawar bagi saya cepat sembuh,sentiasa suntikkan kata-2 positif kat saya.cikgu elias,yang banyak bagi nasihat pada saya.tak henti-2 kuatkan semangat saya.sungguh saya terharu.saya mohon aaf di atas segala kesalahan saya.banyak lagi cikgu-2 yang tak henti-2 bagi nasihat dan dorongan pada saya.jasa baik cikgu-2 semua takkan saya lupakan.

cikgu-2 di seratas pun , selamat hari guru.saya berterima kasih banyak-2 pada cikgu-2 semua sebab bagi ilmu yang sangat berguna pada saya.ustaz moh,banyak bagi nasihat pada kami pelajar 5neptune2011.teria kasih ustaz,maaf saya tahu saya banyak buat salah pada ustaz.kenangan dengan ustaz bersama kawan-2 sekelas takkan saya lupakan.cikgu noh yang banyak melayan kerenah saya ni.haha.thanks cikgu,saya enjoy dengan cikgu.lagi-2 karok tu cikgu,awesome.

SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA GURU DI DUNIA :D
SAYA SAYANG CIKGU-2 .

panjang kan post malam ni , hehe . ada lagi ni ,

this is a special wishes for the best teacher in the world ,

PUAN KASMA MANIS BINTI ABDULLAH ,

i would like to thank you for everything.thanks sebab tak jemu-2 ajar adik yang sangat-2 lah lambat ni.adik tak tahu macam mana nak berterima kasih dah . and kat sini , adik nak minta maaf sangat-2 kat mama , sebab dah kecewakan mama dengan result spm adik.even mama dah ajar adik dengan bersungguh-sungguh,still adik tak mampu nak bagi mama A untuk subjek fizik.adik sedih and kecewa,but i knw, mama lagi kecewa.maafkan adik and thanks banyak-2 mama.sebab tak pernah jemu ajar adik.and tak pernah tunjukkan rasa kecewa tu even adik tahu mama sangat-2 kecewa.mama,adik memang tak berani nak janji apa-2 but mama,adik akan buat sehabis baik dekat u nanti mama.adik taknak mama kecewa lagi.thanks mama for being and awesome mother and teacher for me ,

I LOVE YOU SO MUCH MAMA ,

and this poem , i dedicate to all teachers in this world :')

A Loving Teacher

Things our grown-up mind defies
Appear as giants in children's eyes.
A gentle touch upon her head
A simple word when kindly said.
Complete attention when she calls.
Her knowing you have given all.
Correcting in a loving way.
Instilling trust in what you say.

Making her believe unique
The tiny flaw upon her cheek.
Admiring old and faded dresses.
Reminding her we all make messes.
Words of comfort you've softly spoken
A promise you've made she knows won't be broken.
Your knowing her doll that was lost today
Is just as important as bills you can't pay.

Helping make her plans and schemes
Giving her hope and building her dreams.
All of this and so much more
Is in her mind forever stored.
They who touch her life awhile
Can either make or break that child.
Education is important, true,

But so much more, her faith in you.
You've weathered through the storm and strife;
You helped to build a small girl's life.
You're truly one to be admired.
For you gave more than was required.

wallahu'alam.


No comments:

Post a Comment